Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Γιάννης Μηλιώκας- "Ανοργασμικιά"


Τι να πεις; Χαρακτηρίζει τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε!! Ένα ακόμη σκουπιδοτράγουδο. Πλάκα έχει το τέλος του τραγουδιού. Το τηλεφώνημα της "ανοργασμικιάς" και η απάντηση του συντρόφου της!!!
Γιάννης Μηλιώκας
"Ανοργασμικιά"


Σκύλα, δε θα σου τηλεφωνήσω
κι αν με πάρεις θα στο κλείσω
θα σου δείξω εγώ
Κάργια, έσκισα τα γράμματα σου
μάζεψα τα πράγματα σου τέρμα ως εδώ

Γιατί είσαι άχαρη είσαι αχάριστη
είσαι μονόχνωτη, κομπλεξικιά
Γιατί είσαι άγαρμπη είσαι αναίσθητη
είσαι κρυόκωλη και ανοργασμικιά

Κτήνος, δε μου φτάνει ένα μπουκάλι
με κατάντησες ρεμάλι κι αλκοολικό
Βούρλο, πρώτα θες να με φυτέψεις
κι ύστερα θα με πιστέψεις πόσο σ' αγαπώ

Γιατί είσαι άχαρη είσαι αχάριστη
είσαι μονόχνωτη, κομπλεξικιά
Γιατί είσαι άγαρμπη είσαι αναίσθητη
είσαι κρυόκωλη και ανοργασμικιά

"Krak Komiks" - Τάσος Μαραγκός



ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ (Tasmar)

Το Krak Komiks είναι ο προσωπικός τίτλος comics του Τάσου Μαραγκού.

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1977 και έχει σπουδάσει γραφιστική. Έχει εργαστεί ως γραφίστας και ως σκιτσογράφος. Ασχολείται με την δημιουργία κόμικς από το 1998. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς από όπου έχει αποσπάσει: διάκριση στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς του περιοδικού 9 το 2003, 1ο βραβείο στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς "Μοτοκόμικς 2005" και 1ο βραβείο στον διαγωνισμό κόμικς που έγινε στα πλαίσια του φεστιβάλ μπουγάτσας Θεσσαλονίκης το 2006.
Έχει συμμετάσχει με κόμικς του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κόμικς στη Μυτιλήνη το 2005, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Θεσσαλονίκης το 2006, στην Πανελλαδική Έκθεση Γελοιογράφων στο Λαφύστιο Λιβαδειάς από το 2002 μέχρι το 2006 και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι και Πολωνία.
Κόμικς και γελοιογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό 9, περιοδικό Γαλέρα, στο free press περιοδικό Bang, στην κυκλαδίτικη εφημερίδα Κοινή Γνώμη, στην εφημερίδα Uncovered City, στο περιοδικό Happy Revolver, στα ανεξάρτητα κόμικς έντυπα Pick Your Sin, Red Dot Comix, Sapilla και σε διάφορες ανθολογίες.
Από το 2004 μέχρι και το 2006 αυτοέκδιδε το bigBANG! το οποίο διακρίθηκε ως το καλύτερο ελληνικό ανεξάρτητο κόμικς έντυπο για τα έτη 2005 και 2006 στα Comicdom Awards. Το 2007 αυτοεκδίδει και το τεύχος 0 του Krak komiks. Από το 2007 το bigBANG! εκδίδεται πλέον από την 9ηΔιάσταση και το Krak komiks από την Giganto.
Το τεύχος 3 του Krak komiks διακρίθηκε και με Comicdom Award για καλύτερο εξώφυλλο το 2009. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Από το 2006 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Εργαστήρι Κόμικς του Βαγγέλη Ματζίρη στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Οικολογική Γελοιογραφία

Μια εξαιρετική οικολογική αντιδιαφήμιση-γελοιογραφία του Δημήτρη Αρβανίτη από το Περιοδικό Γαλέρα τον Οκτώβριο του 2005. Οι οικολόγοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από να φτιάξουν πλακάτ με αυτή τη γελοιογραφία. Τα λέει όλα !!!

Η ΑΙΡΟΥΣΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
       
Εξαιρετική γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού. Χωρίς κανένα περαιτέρω σχολιασμό!!


Το Κρασάκι του Τσου



Όταν το πρωτοείδα δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω!! Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να μη γελάσω μόλις σκεφτώ τον "Κόκκορα Αντώνη". Ένα πραγματικά χιουμοριστικό βιντεάκι που σου φτιάχνει το κέφι!!
Απολαύστε το !!!!!

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μιχάλης Κουντούρης - Ένας "Καταθλιπτικός" Γελοιογράφος

Μερικές Γελοιογραφίες από τον ταλαντούχο Ροδίτη Γελοιογράφο και Καρτουνίστα, Μιχάλη Κουντούρη. Εμπνευσμένες γελοιογραφίες, με καυστικό χιούμορ και σατυρικά σκίτσα που πολλές φορές σε βάζουν σε σκέψεις και σου αφήνουν μία "πικρή , λυπητερή γεύση".
Έχει επιλέξει να μη χρησιμοποιεί λεζάντες και διαλόγους, αλλά κάποιες αναφορές πάνω στα σκίτσα και αυτό σπάνια. 'Έτσι οι γελοιογραφίες του θέλουν "μελέτη" γιατί πολλές φορές το σημαινόμενο είναι δυσνόητο. Ένας "Λυπητερός", θα τολμούσα να πω: "Καταθλιπτικός Γελοιογράφος"!!

Αφιέρωμα - Μέρος 1ο

Βασίλης Χριστοδούλου

Έφυγε από τη ζωή
ο μεγάλος γελοιογράφος Βασίλης Χριστοδούλου

Τη μάχη με τη ζωή έχασε στις 8 Σεπτέμβρη 2010, ο μεγάλος Έλληνας γελοιογράφος Βασίλης Χριστοδούλου, σε ηλικία 93 ετών, ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους αυτού του είδους. Τα τελευταία χρόνια έμενε στο Ν. Ηράκλειο μαζί με την αγαπημένη του κυρία Σούλα και , αν και σε προχωρημένη ηλικία συνέχιζε να σκιτσογραφεί για την εφημερίδα "Βραδυνή".

Τα χαρακτηριστικά σκίτσα του θα είναι παρακαταθήκη των χιλιάδων γελοιογραφιών και σκίτσων που φιλοτέχνησε όλα τα χρόνια της υποδειγματικής παρουσίας του στα έντυπα-σκίτσα που μεγάλωσαν γενιές με γενιές…

Αγαπημένος και αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό, στάθηκε πραγματικός δάσκαλος της γελοιογραφίας, σκιτσάροντας τα πάθη του μέσου Έλληνα με αγάπη, και τα ολισθήματα των πολιτικών με τη δέουσα καυστικότητα.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1917 στον Πειραιά. Το 1936, σε ηλικία μόλις 19 χρόνων δημοσίευσε την πρώτη του γελοιογραφία στην εφημερίδα «Ηχώ της Ελλάδας», που είχε εκδώσει ο Κωστής Μπαστιάς, φανερώνοντας το πηγαίο ταλέντο του. Από τότε, και έως την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, σταδιοδρόμησε στον αθηναϊκό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο ως σκιτσογράφος και γελοιογράφος με θετικές επιδόσεις και επιτυχημένες παρουσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερα από πενήντα χρόνια εργάστηκε στις εφημερίδες «Εφημερίς των Ελλήνων», «Αθηναϊκή», «Προοδευτικός Φιλελεύθερος», «Η Βραδυνή», «Η Μεσημβρινή» κ.ά. Επίσης, συνεργάστηκε στα περιοδικά «Θησαυρός», «Πάνθεον», «Εικόνες», «Ρομάντζο», «Παγκόσμιος Τύπος», «Σαββατοκύριακο», «Πρώτο» και σε διάφορα άλλα εβδομαδιαία δεκαπενθήμερα και μηνιαία έντυπα. Υπήρξε ακόμη, τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» και της συνδικαλιστικής επιθεώρησης «Πρωτεργάτης». Ως γελοιογράφος συνεργάστηκε και με την εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στην οποία διαδέχθηκε τον Φωκίωνα Δημητριάδη.



Η τελευταία συνέντευξη του Βασίλη Χριστοδούλου στην ΕΤ1, στην εκπομπή " 'Ελληνες Γελοιογράφοι "

Ως πολιτικός γελοιογράφος πρωτοεμφανίστηκε στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» του Γιάννη Παπαγεωργίου από την αρχή της έκδοσής της το 1951 μέχρι το 1962. Στη συνέχεια ανέλαβε πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα «Η Βραδυνή» των αδελφών Αθανασιάδη, στην οποία παρέμεινε επί 20 και πλέον χρόνια. Έτσι, οι γελοιογραφίες του, που δημοσιεύθηκαν πρωτοσέλιδες και στις δύο εφημερίδες, με βασικά γνωρίσματα το πηγαίο σκωπτικό πνεύμα και την προσωπική σκιτσογραφική έκφραση, ταυτίστηκαν με την μεταπολεμική πολιτική ζωή της Ελλάδας και επέδρασαν στη διαμόρφωση τάσεων, ροπών και συναισθημάτων μεταξύ της κοινής γνώμης.

Σειρές από γελοιογραφίες και σκίτσα του έχουν εικονογραφήσει αναγνώσματα, ρεπορτάζ και διάφορα δημοσιογραφικά και φιλολογικά κείμενα, που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Διεκδικεί ίσως παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγικότητας, αφού υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες οι γελοιογραφίες του. Έχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλες τις μεταπολεμικές, πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας και σκίτσου.

Ο Βασίλης Χριστοδούλου υπήρξε ένας σεμνός, ευπρεπής και ευγενής συνάδελφος, που άφησε σπουδαίο έργο ως γελοιογράφος και σκιτσογράφος. Παράλληλα, δίδαξε ήθος και έμεινε πιστός στις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Αφιέρωμα στον Στάθη (1)

Μερικές γελοιογραφίες από τον εξαιρετικό Γελοιογράφο Στάθη (το πλήρες όνομά του είναι: Στάθης Σταυρόπουλος). Έχουν δημοσιευθεί στην "Ελευθεροτυπία" και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Το καυστικό Χιούμορ, οι εύστοχες παρατηρήσεις και η αιχμηρή Σάτυρα, είναι τα κυριότερα προτερήματά του. Σε αντίθεση με άλλους γελοιογράφους έχει και πολύ καλό "πενάκι". Τα σκίτσα του έχουν τεχνική πληρότητα και επαρκή λεπτομέρεια.
Και τώρα ώρα, να χαμογελάσετε..........


Ο " Άσημος " Γελοιογράφος Χρήστος Τολιάδης

Στους καλούς και όχι τόσο προβεβλημένους Γελοιογράφους ανήκει και ο Χρήστος Τολιάδης. Παρά ταύτα έχει καλή πένα, ιδιόρρυθμο χιούμορ και ένα δικό του εντελώς σκιτσογραφικό προφίλ. Ανέβασα στο YouTube μερικές γελοιογραφίες του, από την Εφημερίδα " "Εθνος " που τώρα συνεργάζεται και σας τις παρουσιάζω. Ελπίζω να διασκεδάσετε.......


Η Επιμήκυνση Αποπληρωμής του Χρέους

Μία εξαιρετική γελοιογραφία του Στάθη από την "Ελευθεροτυπία", με θέμα την προβλεπόμενη Επιμήκυνση Αποπληρωμής του Χρέους. Η Ελλάδα θα ευθυγραμισθεί με τους όρους που δόθηκε η Οικονομική Στήριξη στην Ιρλανδία, δηλαδή: στην διάρκεια, το ύψος του επιτοκίου και τους όρους Χορήγησης.


Και μία ακόμη του Γιάννη Καλαϊτζή, επίσης από την "Ελευθεροτυπία" με το ίδιο θέμα..

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου, και να τις μοιραστώ με φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Αχιλλέας

Πρόσφατες Αναρτήσεις
Από την Λίστα Των Ιστολογίων Μου

  • Μυστική Εικόνα - *" Μέσ᾿ στὴν ὁρμὴ τῆς ἐρημιᾶς,γινόμαστε διάφανοι."* *" Μυστική Εικόνα "* Σαν κλείνω τα μάτια, άγρυπνα κοιμώμενος, μία εικόνα "μυστική" έρχεται στο μυαλό...
    Πριν από 13 χρόνια
  • Lisa Gerrard: Η "Contralto" φωνή από την Αυστραλία - Έμαθα την ύπαρξη της *Lisa Gerrard* από την ταινία *"Gladiator"* -* (2000)* του *Ridley Scott* με τον *Russell Crowe*. Η μουσική της ταινίας μου έκανε εξαι...
    Πριν από 13 χρόνια

Back to TOP